Τέρμα τα δίφραγκα απο Λαγκάρντ ;

H Λαγκάρντ ρίχνει τον Τσίπρα κλωτσώντας την λύση στο μέλλον

Η παραίτηση του Τσακαλώτου βρίσκεται στην διάθεση του Πρωθυπουργού !!

Αυτό που επεδίωκε ο σκληροτράχηλος Πολ Τόμσεν στις συνομιλίες του με την Βελκουλέσκου ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η Λαγκάρντ δίνει κι άλλο χρόνο στους δανειστές προκαλώντας σοκ στην ελληνική κυβέρνηση η οποία αγωνιά για λύση στο μαρτύριο της αξιολόγησης και του χρέους. Κι όμως:

-“Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο αυτό όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν τους χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσουν σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό και να τους δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο”!!!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και να δώσει στους ευρωπαίους πιστωτές περισσότερο χρόνο μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως την εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, σε αποκλειστική συνέντευξη  της στην Handelsblatt.

“Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο αυτό όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν τους χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσουν σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό και να τους δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο”, δήλωσε.

Όπως είπε η κ. Lagarde, το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επί της αρχής στο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πρόσθεσε ότι η εκταμίευση κεφαλαίων θα εξακολουθήσει να συνδέεται με την έγκριση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε αποφάσεις για νέα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής η παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκεται στην διάθεση του Πρωθυπουργού…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s