Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εκταμίευση της δόσης και… τίποτε παραπάνω !!

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επομένως εκταμίευση της δόσης, εμφανίστηκε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Όμως η αισιοδοξία σταματά εκεί, καθώς παραμένει το χάσμα μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους κάτι το οποίο δεν αναμένεται να επιλυθεί αρκετά σύντομα ώστε η Ελλάδα να επωφεληθεί από την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αναφέρει το newmoney.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συμφωνηθούν αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, την οποία θεωρεί πιθανή καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τα 140 προαπαιτούμενα.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», έσπευσε, όμως, να προσθέσει αναφορικά με τις εκτιμήσεις Ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, με το Ταμείο να τονίζει ότι δεν είναι βιώσιμο και ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεκαθαριστούν όσο το δυνατόν σαφέστερα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πριν αποφασίσει ένταξή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο «περιμένω ότι το ΔΝΤ θα συστήσει στο διοικητικό του συμβούλιο ένταξη στο πρόγραμμα, αφού υπάρξει συμφωνία για ένα πλήρες «πακέτο» και εφόσον υπάρχει εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αισιοδοξία για συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της Πέμπτης είχε εκφράσει, νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: