Ποιές διαπραγματεύσεις και κυβερνητικά “κουραφέξαλα” …. Απόλυτη ήταν η κυριαρχία Schaeuble !

 

 

Είχαμε εδώ και 3 εβδομάδες συμφωνία, αλλά για επικοινωνιακούς λόγους η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ακόμη χρόνο μέχρι το σημερινό Eurogroup. 

Με αυτή τη φράση προς τους δημοσιογράφους ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να “πετά τα καρφιά” του προς την ελληνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους χειρισμούς του, για τους οποίους το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί σκληρή κριτική.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ασκήσει σκληρή κριτική για τις αμετακίνητες θέσεις της γερμανικής ηγεσίας, ειδικά στο ζήτημα του χρέους, οι οποίες και στάθηκαν εμπόδιο στην μέχρι τώρα συμφωνία, η οποία θα περιλάμβανε εκτός από την αξιολόγηση και τη δόση, και την ελάφρυνση του χρέους.

Μάλιστα, πριν μία ημέρα, ο ίδιος ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών είχε ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή δεν… εμπιστεύεται τον υπουργό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τον Schaeuble «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο.

Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Ο Schaeuble χαρακτήρισε τον Τσακαλώτο «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών» και «σκληρό διαπραγματευτή», ενώ σημείωσε πως υπάρχει μια επικίνδυνη τάση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία ολοένα και περισσότερα ζητήματα τίθενται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων προς επίλυση: «Η Merkel πρέπει να το πολεμήσει αυτό».

 

bankingnews.gr

 

Το ΟΧΙ στην λύση του χρέους, στο QE και στην Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα ,αναδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία Schaeuble.-

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s